Home » Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης» μέσω τηλεκατάρτισης από το σπίτι σας!

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης» μέσω τηλεκατάρτισης από το σπίτι σας!

ΑΦΙΣΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

 

Στα πλαίσια των διδακτικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, αλλά και τις Δια βίου Μάθησης την οποία πρεσβεύει και υπηρετεί το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, διοργανώνεται Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα την «Εκπαίδευση Ενηλίκων ως Επαγγελματική Διέξοδος στον καιρό της οικονομικής κρίσης»

Η Ημερίδα έχει ως στόχο να προσεγγίσει το θέμα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στο ζήτημα της ανεργίας, τη σύνδεσή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με την απασχόληση, αλλά και τις πολιτικές απασχόλησης στη χώρα μας. Ειδικότερη αναφορά θα γίνει στο επάγγελμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων σχετικά με την πιστοποίησή, αλλά και στις επαγγελματικές προοπτικές του.

Ομιλητές της Ημερίδας είναι επίσημοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του κράτους που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ανεργίας, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Πιστοποίηση Προσόντων, μέλη της Πανεπιστημιακής  κοινότητας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων, που μέσα από τη δράση τους αποσκοπούν στην προώθηση της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων, την επανακατάρτιση και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η Ημερίδα έχει διάρκεια 4 ώρες και τελείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Την Ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης από το σπίτι σας, αρκεί να έχετε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο internet!

 

Εισηγητές Ημερίδας
  • Ζαρίφης Γεώργιος: Επίκουρος Καθηγητής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Α.Π.Θ 
  • Τρανταλλίδη Μάγδα: Διευθύνουσα της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων Υπουργείου Παιδείας –  Προϊστάμενη του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσής
  • Παπαευσταθίου Κωνσταντίνος: Εκπρόσωπος του ΕΟΠΠΕΠ
  • Παρασκευάς Λιντζέρης Εκτελεστικός Διευθυντής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
  • Γιαννέλης Δημήτρης: Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας ΟΑΕΔ
  • Αγγελούση Εύη: Σύμβουλος Απασχόλησης ΟΑΕΔ

Την Ημερίδα συντονίζει η Δημοσιογράφος Γκέλη Ειρήνη

 

Σε ποιους απευθύνεται:

hmerida2

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά άτομα που ασχολούνται ήδη ή σχεδιάζουν να ασχοληθούν με την κατάρτιση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων σε θεσμοθετημένους ή μη φορείς της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης.

Η Επιμορφωτική Ημερίδα αφορά επίσης φοιτητές καθηγητικών ή μη σχολών, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, στελέχη και εμπλεκόμενους με τη διδασκαλία ενηλίκων σε προγράμματα δια βίου μάθησης, ψυχολόγους, όσους εργάζονται ήδη ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ενδιαφέρει τόσο ανέργους όσο και εργαζόμενους σε οποιοδήποτε κλάδο που εξετάζουν νέες δυνατότητες σταδιοδρομίας τους σε θέσεις που αφορούν την κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων. Λίγοι άνεργοι πτυχιούχοι γνωρίζουν για παράδειγμα, ότι μπορούν να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων διδάσκοντας το αντικείμενο των σπουδών τους σε ΚΕΚ, ΙΕΚ, ή αναπτύσσοντας συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις ή ιδιώτες, κέντρα ενδοεπιχειρησιακής επιμόρφωσης ή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης κ.τ.λ. Ακόμη, εργαζόμενοι με προϋπηρεσία στο αντικείμενο απασχόλησής τους μπορούν επίσης να γίνουν Εκπαιδευτές Ενηλίκων και παράλληλα να ασκούν το επάγγελμά τους. Πως γίνεσαι όμως Εκπαιδευτής Ενηλίκων και τι προοπτικές απασχόλησης υπάρχουν σήμερα, είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν από τους πλέον αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας.

hmerida3

Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος, υπό προϋποθέσεις, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, το Πιστοποιητικό  Παρακολούθησης του Προγράμματος προσφέρει μόρια σε σχετικούς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση εκπαιδευτών ή στελεχών (σε διδασκαλίες σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, κ.λπ.) ενώ συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης (π.χ. πρόσκληση διευθυντών ΙΕΚ)

Τρόπος Παρακολούθησης Ημερίδας μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης

H Ημερίδα θα είναι διαθέσιμη μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτησης στα τέλη Μαΐου. Αφού πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας στην Ημερίδα με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω, θα σας αποστείλουμε το link της Ημερίδας και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασής σας ώστε να μπορέσετε να την παρακολουθήσετε. Ο προσωπικός κωδικός που θα σας αποσταλεί θα έχει ισχύ τριών ημερών. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα όποια ώρα επιθυμείτε, εντός τριών ημερών από την ημερομηνία αποστολής του κωδικού σας. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και πρόσβαση στο internet.

Παροχές

Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:

  • Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας  (Α.Π. 10718-07). Στη βεβαίωση θα αναγράφετε και η διάρκεια της Ημερίδας (4 ώρες). Τη βεβαίωση παρακολούθησης θα μπορείτε να την παραλάβετε είτε από τα γραφεία μας σε Θεσσαλονίκη, Βόλο ή Καρπενήσι εντελώς δωρεάν, είτε να σας την αποστείλουμε στη διεύθυνση που θα μας υποδείξετε μέσω courier. Στην περίπτωση αποστολής της Βεβαίωσης Παρακολούθησης μέσω courier επιβαρύνεστε εσείς με τα έξοδα αποστολής.
  • Επιστημονικό υλικό μέσω mail

 

Δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές

  • Γενική συμμετοχή: 10 €
  • Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο παρακάτω link επιλέγοντας το πεδίο «συμμετοχή μέσω ασύγχρονης τηλεκατάρτισης» ή επικοινωνείτε τηλεφωνικά με όποια από τις τρεις δομές μας επιθυμείτε, στο 2310500473 & στο 2313051525 στη Θεσσαλονίκη ή στο 2421076050 στο Βόλο ή στο 2237025288 στο Καρπενήσι για να πραγματοποιήσετε κράτηση θέσης. Στη συνέχεια θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό της συμμετοχής σας.

Η συμμετοχή σας στην επιμόρφωση οριστικοποιείται μόνο με κατάθεση του ποσού της συμμετοχής σας (10 €) είτε στα γραφεία μας σε όποια πόλη σας εξυπηρετεί (Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος, Βόλος: Αντωνοπούλου 127, Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος), είτε στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας που είναι ο ακόλουθος:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK

Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης: 0026.0224.77.0200608520

Μέσω e-banking: IBAN GR4702602240000770200608520

(οποιαδήποτε τραπεζικά έξοδα μέσω e-banking επιβαρύνουν εξολοκλήρου το συμμετέχοντα)

Δικαιούχος ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ-ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ως αιτιολογία κατάθεσης γράφετε τη λέξη Ημερίδα και το ονοματεπώνυμο σας.

Πληροφορίες

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:

▪  2310500473 & 2313051525 για να επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη

Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

▪  2421076050 για να επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας στο Βόλο

Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

▪  2237025288 για να επικοινωνήσετε με τα γραφεία μας στο Καρπενήσι

Ώρες επικοινωνίας: 09:00 έως 17:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

 

► Θεσσαλονίκη: Δωδεκανήσου 23, 4ος όροφος

Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

► Βόλος: Αντωνοπούλου 127

Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 21:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

► Καρπενήσι: Άγιος Νικόλαος

Ώρες εξυπηρέτησης: 09:00 έως 17:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή

 

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς και Υποστηρικτές της Ημερίδας

hmerida_footer